dilluns, 30 de desembre del 2013

CRAFT SCHOOL: FOFUTXES/ FOFUCHAS

Ei!! Com va?

Avui, inagurem un nou apartat; com heu pogut veure en el títol. Es tracta de la CRAFT SCHOOL, on us parlaré de diferents tipus de manualitats i coses fetes a mà. Una escola de manualitats.

Comemcem aquest cop amb les fofutxes (com s'acostumen a escriure en català) o fofuchas (com ho escriu la majoria de gent). Us parlaré del seu origen, de que vé el seu nom, que són... Espero que us agradin!



Les FOFUTXES O FOFUCHAS són unes gracioses i divertides nines. Les seves principals característiques són que tenen les cames molt llargues, el cap bastant gros i sempre estan somrient o "de bon humor". Sempre han d'estar fetes a mà. 


Són originàries del Brasil. En l'actualitat, estan disperses per toto el món i molta gent en fa gràcies a l'Internet.


El seu nom és un terme brasiler que significa dolç, tendre, encantador. Per això són unes nines boniques, tendres i encantadores.


La seva estructura és a base de boles de porexpan de diferents tamanys. Aquestes boles estan forrades totes per goma eva i perquè s'aguantin s'hi posen pals de pinxo.
Per unir totes les peces sempre s'utilitza silicona calenta, de la que va en un tipus de pistola. A vegades, s'hi pot posar cotó fluix al cos per donar-li més volum.


Si ho voleu fer d'una manera econòmica us podeu comprar un pack o kit per fer-ne; en venen en moltes llibreries. Et vé tot el que necessites, des de la goma eva fins les boles de porexpan passant pels pals.
Per muntar-ho us podeu ajudar d'algun tutorial d'Internet (preferiblement del Youtube).
Jo recomano, sempre i quan en tingueu ocasió apuntar-vos en algun taller per aprendre'n, allí et donen tots els materials, i t'ajuden sempre que tens algun dubte o t'ha sortit malament. Pot ser un bon regal per demanar als Reis.








Algú ja les coneixia? Us animareu a fer-les? Deixeu-m'ho als commentaris!
I pròximament a les Joietes de la Maria, la meva primera fofutxa, que vaig fer en un taller.









1 comentari:

  1. Jo m'animo a fer-ne, amb la teva ajuda, es clar.
    Petonets de fofutxa
    Mama

    ResponElimina